ORDU / ÜNYE - Puset Polvan Ortaokulu

Velilerimiz İçin...

Sevgili Anne Babalar,

Bir insanı yetiştirmek uzun ve fazlasıyla uğraş isteyen bir yolculuk.Bu yolculukta yorulduğumuz,istikametimizi kaybettiğimiz ve yönümüzü bulmak için  işaretlere ihtiyacımızın olduğu zamanlar olur.Böyle zamanlarda okuduğumuz bir kitap,izlediğimiz bir program,dahil olduğumuz küçük bir sohbet ya da gözümüze ilişen kısa bir yazı yön göstericimiz olur.İşte bu sayfa da yönünüzü bulmanıza küçükte olsa katkı sağlayacak paylaşımlarımız olacak.Sizin istekleriniz ve beklentileriniz doğrultusunda da şekillenmeye devam edecektir.

Rehberlik Servisi

EYVAH ÇOCUĞUM BÜYÜYOR!!!

Doğduğunda size Dünyaları verdi.İlk adımı attığı zaman,sevinçten uçtunuz.İlk anne ve baba dediğinde  ne yapacağınızı şaşırdınız.Büyüdükçe problem yaşamaya ,"ARTIK ÇOCUĞUMU ANLAYAMIYORUM" demeye başladınız değil mİ?Korkmayın çocuğunuz kendini arıyor..Kendini ararken zaman zaman hırçınlaşıyor,asileşiyor,durgunlaşıyor ve siz kendinizi çaresiz hissediyorsunuz.O halde çocuğunuzun içinde bulunduğu dönem hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak için TIKLAYINIZ

ÇOCUK  GÖZÜNDEN ANNE BABA..

SUNULAR

Rehberlik servisinin siz anne babalar için belirli aralıklarla gerçekleştirmiş olduğu seminerlerin sunularına ulaşmak için;

Anasınıfı velilerimiz için gerçekleştirdiğimiz OKUL ÖNCESİ ÇOCUĞU sunusu için TIKLAYINIZ

ERGENLİK DÖNEMİ ve DOĞRU ANNE BABA TUTUMLARI sunusu için TIKLAYINIZ

OKUL BAŞARISINDA AİLENİN ROLÜ  sunusu için TIKLAYINIZ

TV ve BİLGİSAYARIN SAĞLIKLI KULLANIMI sunusu için TIKLAYINIZ

KİTAP ÖNERİLERİ

"Bir kitap okudum ve hayatım değişti" der Orhan PAMUK bir kitabında.Evet bazen bir kitap bize hiç bilmediğimiz dünyaların kapısını açarken kendi hayatımızı da gözden geçirmemize ve bazı şeyleri fark etmemize vesile olur.Gelişen ve değişen dünyada kendimize bir şeyler katmanın en kestirme yoludur kitap okumak.Siz sevgili velilerimiz için belirli aralıklarla bu sayfada kitap önerilerimiz olacak.

Doğan CÜCELOĞLU-Remzi Kitapevi

Bu kitap çocuğun başarılı olması için,"çok çalış oğlum/kızım" demenin ya da tüm maddi olanaklarını  seferber etmenin ötesinde bir şeyler yapmak isteyen ana babalara yol göstermek amacıyla yazıldı.Her anababa,okul başarısı için çocuğuna yardımcı olmak ister.Ama öğrenme sürecinin bilimsel temellerini kavramadan atılacak her adım,iyi niyetli de olsa,çocuğu engelleyebilir.Başarıya Götüren Aile,sınav döneminde  çocuklarına destek olmak için doğru ve etkili yöntemler arayan  tüm anne babalara kılavuzluk edecek..

Doğan CÜCELOĞLU-Remzi Kitapevi

"Keşke çocuğumla daha fazla zaman geçirseydim"

"Keşke vicdanımın  sesini dinleseydim!"

"Dilim tutulsaydı da keşke söylemeseydim!"

Ne kadar da sık duyarız "keşke" sözcüğünü ."Şimdi bildiğimi keşke gençliğimde bilseydim!"diyen kişi ,verdiği yanlış kararlardan duyduğu pişmanlığı dile getirir.Bu kitap ailede ,işyerinde  ve toplumda sağlıklı insan ilişkilerine  önem veren,"keşke"siz  bir yaşam isteyen insanlar için yazıldı;yaşamınızın sonunda,"keşke kendi hayatımı  yaşayabilseydim!" dememeniz için.

FAYDALI SİTELER

İnternette zaman geçirirken çocuklarınıza ve size faydalı olabilecek sitelere de göz atmanız tavsiye olunur. Aşağıda inceleyebileceğiniz sitelerin linkleri verilmiştir..

Yayın: 04.01.2013 - Güncelleme: 23.05.2021 07:31 - Görüntülenme: 1660